Feedback
7,8

Fris en Helder

Score uit 29 ervaringen | beschrijf ook uw ervaring
tel: 030-2000287 | Arkansasdreef 34b, 3565 AS Utrecht
Bedrijfsomschrijving
Afkomstig van Fris en Helder
Fris & Helder is dé specialist voor vloer- en raambekleding
Alternatieven voor Fris en Helder
Andere goed gewaardeerde vloerenwinkels zijn onder meer:
• Slingerland Tegels
   
(Hardinxveld-Giessendam Zuid-Holland) score 9,8 uit 126 ervaringen
• Europa Parket
   
(Barneveld Gelderland) score 9,5 uit 358 ervaringen
• 't Vloerenhuis
   
(Putten Gelderland) score 9,5 uit 80 ervaringen
• Knulst Vloeren
   
(Nunspeet Gelderland) score 9,5 uit 308 ervaringen
• Burg en Burg
   
(Zoetermeer Zuid-Holland) score 8,3 uit 6 ervaringen
• LAB21
   
(Amersfoort Utrecht) score 7,2 uit 35 ervaringen
• Bebo Parket
   
(Vriezenveen Overijssel) score 8,7 uit 173 ervaringen

U kunt ook de lijst met de beste 10+ vloerenwinkels bekijken.
Ervaringen
Er zijn 29 ervaringen over Fris en Helder. Alle ervaringen zijn door Qasa gecontroleerd. Uw ervaring toevoegen: schrijf een review
Bekijk ervaringen per score:
5 sterren19 ervaringen
4 sterren4 ervaringen
3 sterren0 ervaringen
2 sterren1 ervaring
1 ster5 ervaringen
“Prachtige Marmoleum vloer”
Door Teun op donderdag 19 sep 2013 '13
Afgelopen week heeft Fris & Helder een Marmoleum vloer bij ons gelegd. De reden waarom wij voor dit bedrijf hebben gekozen is de snelle communicatie en goede service. De vloer is gelegd door "Francis" die echt liefde heeft voor zijn vak, het resultaat is daarom ook prachtig te noemen. Bedankt voor de service en de mooie vloer en misschien tot ziens !
Reactie of foto toevoegen
“Vervolg opdracht”
Door tvrijenhoef op dinsdag 29 sep 2015 '15
Bij het plaatsen van onze PVC vloer is er qua PVC leggen de kwaliteit goed, alleen de plinten afwerken kan beter, specifiek het kitten slordig afgewerkt en stukken vergeten. Helaas is er ook sprake van structurele problemen van nazorg en het realiseren van een vervolg opdracht, keer op keer gebeld/gemaild voor een offerte waarbij er beloftes gemaakt worden dat er teruggebeld wordt of dat de mail gemaakt gaat worden. Totaal nu bijna 3 maande bezig. buitengewoon bijzonder vervelend! Het lijkt er op dat de zaken totaal niet op orde zijn. Helaas dat dit zo moet lopen maar dit is een afgrijselijke manier van klantenservice!
REACTIE VAN TVRIJENHOEF
Contact gehad met Thierry en een oplossing gevonden, inmiddels zijn wij voorzien van een mooie trap. Blijkt dat achteraf dat er langdurige zieken in de organisatie zijn waardoor dit op deze manier is verlopen.
Wij zijn in ieder geval tevreden geholpen en kunnen deze organisatie aanraden, mits de communicatie goed verloopt. Prijs/kwaliteit verhouding goed.
Reactie of foto toevoegen
“Fantastisch resultaat”
Door W. Cosijn op woensdag 20 aug 2014 '14
Wij waren opzoek naar marmoleum en uiteindelijk bij Fris en Helder uitgekomen omdat zij de beste prijs hebben incl. leggen. Via de website een bel afspraak gemaakt. Keurig op het aangegeven tijdstip gebeld. Na het mailen van de bouwtekeningen hebben zij een prima offerte gemaakt. Na akkoord is er telefonisch contact geweest over de planning. Het leggen van de vloer kon zelfs in de bouwvak. Buiten Fris en Helder om was de planning voor het egaliseren van onze vloer aangepast waardoor wij in tijdnood kwamen. Fris en Helder heeft getracht hier zo goed mogelijk in mee te denken en te zoeken naar een oplossing. Het marmoleum is vervolgens volgens planning en zeer vakkundig gelegd. Kortom zeer tevreden.
Reactie of foto toevoegen
“super”
Door corry op woensdag 30 jan 2013 '13
Wij zijn vol lof. Wij wilden een niet al te duur vloerkleed en dat is mede door het meedenken van Fris en Helder gelukt. Kleed ziet er mooi uit. Geen vooruitbetaling, zelfs bij aflevering hoeft er niet betaald te worden. Wij regelden alles via de mail en ook al hadden wij geen grote bestelling er werd alles aan gedaan om ons tevreden te stellen. Kortom een adres om bij je favorieten onder te brengen.
Reactie of foto toevoegen
“Verkeerde bestelling”
Door jm op dinsdag 14 okt 2014 '14
We hebben in mei onze bestelling geplaatst. De gordijnen waren verkeerd besteld en moesten opnieuw gemaakt worden. Wachten al maanden op het laatste vouwgordijn er wordt geen telefoon meer opgenomen en niet gereageerd op email. Alle andere gordijnen wel geleverd alles ook betaald maar nu al maanden niets meer.
Reactie of foto toevoegen
“Goede service en mooie producten”
Door Ilse op vrijdag 24 jan 2014 '14
Wij zijn zeer tevreden over onze vloeren die we hebben afgenomen bij Fris en Helder. We zijn goed geholpen, er werd met ons meegedacht. We hebben goede adviezen gekregen en zijn nu dan ook zeer tevreden met het resultaat. De mensen in de winkel zijn zeer klantvriendelijk en de vloerenleggers zeer kundig. Zowel onze PVC vloer als het marmoleum ligt er strak en mooi in. Binnen 3 dagen. De afwerking met de plinten is ook heel netjes gedaan. Na afloop zijn de adviseurs nog komen kijken naar het resultaat. Erg betrokken dus. We hebben ook onze raambekleding bij hen bestelt, maar ik twijfel er niet aan dat dit goedkomt. Een echte aanrader!
Reactie of foto toevoegen
“Matige klantenservice”
Door Loes op woensdag 27 sep 2017 '17
In de winkel werden we uitstekend geholpen en kregen we ook een prima prijs voor de raamdecoratie voor ons hele huis. Echter, na betaling bleken er problemen met de levering en nu, een jaar later, wordt er niet gereageerd op ons verzoek om te komen kijken naar een rolgordijn dat stuk is gegaan. Matige klantenservice dus.
Reactie of foto toevoegen
“Goed resultaat”
Door jw op vrijdag 24 apr 2015 '15
Wij hebben een goede ervaring met Fris en Helder. We hebben vloertegels en vinyl laten leggen. We hebben bij drie vestigingen van woninginrichting aan huis een offerte opgevraagd. De vestigingen in ter Aar en Alexandrium waren ruim 30% duurder! Fris en helder bood een nette scherpe prijs en het factuur bedrag kwam uiteindelijk overeen met de offerte. De service is uitstekend en het resultaat mag er ook zijn!
Reactie of foto toevoegen
“Vriendelijke mensen”
Door Karin op dinsdag 18 dec 2012 '12
Bij nieuwbouw weet je nooit hoe alles gaat, tenzij je meerdere malen nieuwbouw koopt. We zijn goed geholpen met het kiezen van de vloerbedekking en marmoleum in de keuken. We hebben stalen mee naar huis mogen nemen en konden zo een indruk krijgen. Hartstikke spannend allemaal maar toen ze het kwamen leggen was het boven onze verwachtingen. We genieten dagelijks van onze zachte vloerbedekking. Het geeft een warme uitstraling aan ons huis. Vakkundig gelegd door sympathieke jongens.
Reactie of foto toevoegen
“Uitgebreid geholpen”
Door Martine de Ridder op maandag 13 nov 2017 '17
Voor ons nieuwbouwhuis hebben wij Fris en Helder gevraagd om bij ons de volgende werkzaamheden te doen: vloerverwarming leggen, PVC vloer leggen, renovliesbehang in hele woning en sauzen van de wanden en tevens hebben zij gordijnen op maat gemaakt en opgehangen. Wij hebben hele fijne hulp gehad met het uitzoeken van oa de vloer en de gordijnen en ook een stijladvies gehad voor verdere de inrichting van ons huis. Op de dag dat wij de sleutel kregen werden de werkzaamheden gestart en 2 weken later konden wij ons huis al in, dankzij hun strakke planning. Wij zijn super blij met het resultaat en heel tevreden over alle hulp die we gehad hebben. Wij raden het iedereen aan om naar Fris en Helder te gaan!
Reactie of foto toevoegen
“We raden Fris en Helder aan iedereen aan”
Door Rogier en Geeke op donderdag 21 feb 2013 '13
In november 2012 kregen wij ons nieuwbouw huis opgeleverd, Fris en Helder heeft bij ons de PVC vloer gelegd, rolgordijnen geleverd en gemonteerd en de vitrages geleverd en gemonteerd. Dit alles naar grote tevredenheid. We zijn echt superblij met onze vloer (natuurlijk ook met de raambekleding). De service was ook erg goed, ik kon nogal moeilijk een keuze maken voor de vloer, vond het moeilijk om dit bij de keuken en onze meubels voor te stellen. Thierry heeft toen voorgesteld om een heel pak met PVC te bestellen zodat we konden kijken of de vloer idd was wat we wilden. Uiteindelijk hebben we hier geen gebruik van gemaakt maar het feit dat het aangeboden wordt vind ik grote klasse. We raden Fris en Helder aan iedereen aan, we hopen dat ze een goede klantenkring kunnen opbouwen en nog lang blijven bestaan als kleine man tussen de grote reuzen.
Reactie of foto toevoegen
“Leggen linoleumvloer”
Door Chris op woensdag 18 sep 2013 '13
Het leggen van linoleum luistert nauw, maar Fris en Helder heeft prima werk geleverd. De man die kwam leggen, legde duidelijk eer in zijn werk. Prettige mensen, wanneer nodig werd overleg gezocht, afspraken werden nagekomen. En een goede prijs.
Reactie of foto toevoegen
“Goede ervaring”
Door Ruud op maandag 31 dec 2012 '12
Goed geholpen in winkel waarbij uitgebreid de verschillende mogelijkheden afgewogen werden. Heldere informatie over prijzen. Flexibiliteit wat betreft tijden opmeten en plaatsen. Al met al erg tevreden.
Reactie of foto toevoegen
“Raambekleding”
Door Nicolle op dinsdag 12 mrt 2013 '13
Wij hebben onze raambekleding via Fris en Helder aangeschaft. Wij zijn zeer tevreden over het product maar ook over de service! Ik zou Fris en Helder zeker bij anderen aanbevelen, duidelijke afspraken, nette prijzen en goede service.
Reactie of foto toevoegen
“Eén woord; awesome!”
Door El Steevo op woensdag 13 feb 2013 '13
Een aantrekkelijke dame in de winkel die met goede ideeen kwam en vervolgens om de tafel gezeten met een slimme jongen die mij een mooie aanbieding maakte. Het leveren, leggen en de nazorg ging ook als een zonnetje. Leggen was met finesse gebeurt en niet die standaard bouwvakkers die alles scheef leggen en je halve muur onder smeren ... Eigenlijk gewoon to good to be true ;-) Maar goed, zoek je een partij die met je mee wilt denken, die je goede adviezen geeft en waarvan het resultaat mooi afgewerkt is, ga dan naar deze jongens!
Reactie of foto toevoegen
“Zonwering”
Door G van veenendaal op woensdag 27 mrt 2019 '19
Goed geholpen bij mijn aankoop en het plaatsen later bij een defect net zo goed geholpen als bij de aankoop bravo zeer goede service.
Reactie of foto toevoegen
“Niet tevreden over service”
Door Laura op vrijdag 10 feb 2017 '17
Wat een waardeloze service. De kleur pvcvloer die wij in de winkel kochten, voor heel veel geld, is niet dezelfde als die thuis geleverd werd. Zelfde kleur, maar leverancier gebruikt een andere naam, is en blijft het "excuus" van Fris en Helder. We zijn met een pvc strook naar de winkel gegaan en er was wel degelijk kleurverschil. De vloer was toen echter al half gelegd.
Reactie of foto toevoegen
“Fris en Helder”
Door hvo op maandag 31 mrt 2014 '14
De Forbo Linoleum (Marmoleum 3708) vloer is goed gelegd op een foam en ondervloer (Quickfit) van Forbo. De prijs in verhouding tot de kwaliteit is uitstekend. De vloerenlegger heeft van tevoren goed overlegd hoe om te gaan met de open trap, aansluiting op de tegels in de keuken. De levering is keurig volgens plan verlopen, direct na opdracht ruim op tijd afgestemd. De donderdag na de opdracht is op locatie het leggen geïnventariseerd en besproken. De vloer is 3 weken later volgens afspraak geleverd en gelegd. Er zit in de woonkamer ook een luik dit is keurig uitgesneden zonder stripjes o.i.d. De vloer zou met een stripje op de keukenvloer worden aangesloten, in de praktijk bleek het echter mooier om deze overgang niet te voorzien van een stripje. Ook om staanders van de open trap in de kamer is het linoleum keurig afgewerkt. We hebben hebben het Linoleum bij Forbo bekeken en via internet besteld, de afhandeling van de order is prima verlopen.
FOTO VAN HVO
Woonkamer met de nieuwe vloer
Reactie of foto toevoegen
“Raad het af”
Door Rd op maandag 15 feb 2016 '16
In de winkel word je goed geholpen maar erna is de service slechter dan slecht. Zodra ze het geld binnen hebben is het klaar en kunnen zij opeens niet meer helpen of krijg je naar 30 keer contact zoeken eens een reactie waar je alsnog niks aan hebt. Deze winkel wat geen winkel te noemen is raad ik dan ook bij iedereen af. Heb geen goed woord over fris en helder
Reactie of foto toevoegen
“Reageert niet”
Door Ouwerkerk op dinsdag 21 jul 2015 '15
In de zomer van 2014 een marmoleum vloer laten leggen door fris&helder. Zeer mooi resultaat. Na deze goede ervaring in november 2014 de gordijnen laten maken. De levering duurde lang, uiteindelijk zijn ze in juni 2015 geweest, helaas hadden ze niet alles bij zich. Vervolgens niets meer van ze gehoord. Stom geweest, alles al betaald. Reageren verder niet op e-mail en telefoon...Absoluut GEEN aanrader.
REACTIE VAN DIJKSHOORN
Hier echtgenote van Ouwerkerk. Vandaag contact gehad met Fris en Helder en afspraak gemaakt dat het laatste gordijn geplaatst wordt. Fijn, maar we hebben wel veel geduld moeten hebben.
Reactie of foto toevoegen
“Vriendelijk maar ging van alles mis”
Door FvdBijl op maandag 29 jun 2015 '15
Vriendelijke verkoper die alle tijd voor ons nam, maar daarna ging alles mis. Onvoldoende materiaal, slechte overdrachten, geen communicatie, geen excuses. Geen aanrader dus. De volgende keer gaan we weer naar Roobol.
Reactie of foto toevoegen
“PVC”
Door Albert op vrijdag 6 nov 2015 '15
Enigszins voorbereid kwamen wij in de winkel om ons verder te verdiepen in de mogelijkheden van een PVC vloerbedekking. Wij werden deskundig geholpen en kregen goede adviezen. We mochten zonder gedoe meerdere stalen meenemen om thuis de kleuren te bekijken. Op de afgesproken dag was de legger ziek, waardoor er enige vertraging optrad. Ook toen werden we goed geholpen en is er snel een oplossing gevonden zodat wij uiteindelijk maar drie dagen later onze vloer kregen. Deze is echt netjes gelegd. De stoffeerders waren netjes en hebben mooi werk afgeleverd. Kortom een bedrijf waar wij iedereen heen kunnen verwijzen.
Reactie of foto toevoegen
“Goed gespecialiseerd”
Door Rahid Goedar op woensdag 27 mei 2015 '15
Vanaf het eerste gesprek kreeg ik al gelijk het gevoel dat Fris en Helder (Utrecht) zich goed gespecialiseerd heeft in de producten welke zij aanbieden. Uiteraard heb ik me eerst zelf verdiept in de verschillende vloeren welke in de markt worden aangeboden. De betreffende verkoper (Thierry) heeft mij op alle vragen en opmerkingen een duidelijk en uitgebreid antwoord kunnen geven. Aan de hand daarvan heb ik zelf gekozen voor een PVC vloer. Bij de meeste bedrijven merk je dat op het moment je een product aanschaft de relatie tussen de verkoper en de koper verslechterd, doordat er geen duidelijk afspraken zijn gemaakt of dat de wensen van de klant niet worden nageleefd. Bij Fris en Helder is dit absoluut niet het geval. Het proces van bestellen, afleveren en plaatsen wordt duidelijk gecommuniceerd en wordt je constant op de hoogte gehouden. Het After sales gedeelte wordt prima georganiseerd. Het is de service welke je mag verwachten van elke onderneming. Aangezien Fris en Helder diverse product aanbiedt, zal ik zeker daar nog een keer teruggaan.
Reactie of foto toevoegen
“Gewoon goed.”
Door Yvonne op dinsdag 14 mei 2013 '13
Het ontvangst in de knusse winkel in Utrecht was uiterst vriendelijk. Hoewel de winkel niet echt groot is, is het aanbod enorm te noemen. Veel aandacht en hulp gehad bij het uitzoeken van onze nieuwe vloer en raambekleding. Het werk werd verricht door vriendelijke jongens die echt vakwerk leveren. Wij kunnen daarom ook alleen maar tevreden zijn over het werk en de service van dit bedrijf.
Reactie of foto toevoegen
“Zeer goede ervaringen”
Door Sunjay & Susma op donderdag 28 mei 2015 '15
Zeer goede ervaringen gehad met Fris&Helder. Het begon al bij de eerste keer dat we de winkel binnen stapten. Thierry hielp ons bijzonder goed en gaf ons naast alle verschillende mogelijkheden ook juist veel tips en adviezen. Zeer geduldig en creatief. Daarna hadden wij een vervelende vertraging bij onze oplevering van het huis, en wilden juist graag zsm in ons huisje. Thierry zorgde ervoor dat hij flexibel was en kon ervoor zorgen dat de muren, vloerverwarming, egaliseren en het leggen van de vloer direct na oplevering gedaan kon worden. Echt super! Wij zijn Thierry daar enorm dankbaar voor. Verder is boven het laminaat gelegd, zeer professioneel en in kort tijdbestek. Al met al een zeer goede service, goed oog voor de wensen van de klant, niet opdringerig en zeer behulpzaam!
Bedank Fris & Helder! Wij komen weer eens langs wanneer we er over uit zijn wat wij met de trap willen doen :)
Reactie of foto toevoegen
“Goede service, prachtige vloer.”
Door Jim op dinsdag 29 jan 2013 '13
Afgelopen jaar hebben wij een PVC vloer laten leggen in ons nieuwbouwhuis. De informatie over de vloeren verliep prima en snel over de e-mail, stalen konden we makkelijk uitzoeken en bestellen op de website en een keuze was dus snel gemaakt. De vloer ligt nu al enkele maanden en is gelegd door een duo vriendelijke stoffeerders die weten wat ze doen. Iedereen die op bezoek komt begint over onze mooie vloer. Een goede keus!
Reactie of foto toevoegen
“PVC vloer”
Door Ezra op maandag 27 jul 2015 '15
Een PVC vloer incl. plinten (beneden en boven) laten leggen en een woonkamerdeur besteld. Na het leggen bleken er vlekken op de muren te zitten en de deur was helaas nog niet binnen. Dat was dus dubbel balen. Ik heb me even flink boos moeten maken, maar toen werd alles in het werk gezet om onze vervelende situatie op te lossen. Er kwamen prima oplossingen (deur werd zeer snel gebracht en de muur met vlekken gaat opnieuw gedaan worden) en het contact over de werkzaamheden is nu prettig te noemen. Er zijn soms klanten waarbij het gewoon niet lekker loopt en helaas zijn wij dat geworden. Maar als de onderneming er vervolgens alles aan doet om het te verhelpen en met goede oplossingen komt, dan is dat heel erg fijn. Als Thierry zo met zijn klanten om blijft gaan (zeker als het een keer mis gaat) dan is het zeer goed zaken doen bij Fris en Helder en kan ik u dit bedrijf aanraden. Ik wil nu 4 sterren geven van de 5.
Reactie of foto toevoegen
“leggen marmoleum keuken en gang”
Door Fam. H op zaterdag 30 nov 2013 '13
Firma Fris en Helder reageert snel op offertevraag over de mail en kwamen binnen enkele dagen al nameten voor de definitieve offerte. Kleur uitzoeken ging bij ons thuis, hij had alle stalenboeken gelijk bij zich. Uitvlakken en leggen vlot gedaan. Marmoleum ligt perfect. Afwerking van een luik dat wij achteraf toch anders wilden werd zonder meerprijs twee weken later gedaan. Gratis polish voor het marmoleum bijgeleverd. Prijs was de laagste van in totaal 3 offertes van andere firma's. Wij zouden dit bedrijf zeker aanraden.
Reactie of foto toevoegen
“Super bedrijf”
Door Christiaan op woensdag 27 nov 2013 '13
Dit bedrijf is echt een verademing op het gebied van huisinrichting: raambedekking, vloeren, plinten, alles onder 1 dak. We zijn fantastisch geholpen en zeer goed geadviseerd. Thierry en zijn mannen denken met je mee en ze zijn zeer goed bereikbaar en behulpzaam. Nette prijzen, mooie materialen. Echt een super aanrader! Meer dan de omweg waard!
Reactie of foto toevoegen
Foto's
Gebruikersfoto: Woonkamer met de nieuwe vloer
1 / 1
Vestiging Fris en Helder
aUtrecht , Arkansasdreef 34b, 3565 AS Utrecht, tel 030 - 200 02 87
Kaart
Uw ervaring
Overzichtpagina's
Meer bedrijven voor vloeren in Utrecht
Over deze pagina
Het helpcentrum van Qasa bevat uitgebreide informatie over onder meer betrouwbaarheidscontrole, privacybescherming, scorebepaling, wijzigen of intrekken van ervaringen, en wat er gebeurt na het schrijven van een ervaring.